Certificering


Onze kwaliteit 
Kwaliteitszorg is bij VLS in het beleid en in de uitvoering geïntegreerd. Alle factoren die bijdragen aan het leveren van ´goed schoonmaakwerk´ hebben in het werk en de procedures een plaats gekregen. Methodieken en procedures zijn belangrijke middelen om de kwaliteit te borgen. 

Het kwaliteitszorgsysteem van VLS is gecertificeerd volgens de NEN-EN-ISO- 9001 norm. Ook heeft VLS Schoonmaak het OSB keurmerk en beschikt VLS Multiservice over een VCA* certificaat. 

Milieubeleid 
VLS heeft het standpunt, dat milieubelasting veroorzaakt door schoonmaakonderhoud niet alleen wordt bepaald door de samenstelling van de reinigingsmiddelen. Veel belangrijker is het bijbehorende onderhoudssysteem en de werkwijze van de uitvoerende medewerkers. In de zoektocht naar milieuvriendelijke alternatieven loopt VLS dan ook voorop. Een speciale commissie neemt in haar materiaal- en middelen beoordeling ook de milieu- en arbobelasting mee.

VLS is in het bezit van het ISO 14001 certificaat. Dit betekent dat het gehanteerde milieuzorgsysteem en de toepassing daarvan op het gebied van dagelijks en periodiek schoonmaakonderhoud, glasbewassing, gevelreiniging en industriële reiniging aan deze norm voldoet. 

Arbobeleid 
De dienstverlening kenmerkt zich door de hoge mate van mensenwerk. Zij zijn in het schoonmaakproces en in onze ogen de belangrijkste schakel binnen ons bedrijf. Het gehele sociaal beleid is erop gericht onze medewerkers met zoveel mogelijk plezier te laten werken voor VLS. Wij besteden daarom zeer veel aandacht aan de wijze van selecteren, introduceren, begeleiden, ontwikkelen en opleiden van de medewerkers in hun (nieuwe) werk. 

VLS is in het bezit van het Ohsas 18001 certificaat. Dit betekent dat het gehanteerde arbozorgsysteem voldoet aan de normen die daaraan gesteld zijn.


OSB Keurmerk

VLS Schoonmaak wil graag een professionele partner zijn voor haar werknemers en opdrachtgevers. Dat houdt in dat de administratie op orde is, de juiste verzekeringen in bezit zijn en dat onze medewerkers een brede vakkennis hebben. Wij als lid van de OSB worden jaarlijks door een onafhankelijke inspectie-instelling getoetst, hierbij wordt gelet op tal van zaken:

1. De NEN 4400-1 Norm
NEN 4400-1 is een nationale norm, bedoeld om opdrachtgevers te beschermen tegen sancties van overheidsinstanties als de Belastingdienst of Arbeidsinspectie. De norm stelt eisten aan o.a. de afdracht van sociale premies en medewerkers die gerechtigd zijn in Nederland te werken.

2. De Code Verantwoordelijk Marktgedrag (Lees hier de Zelfverklaring 2018 van de VLS Groep)
De code geeft duidelijke richtlijnen ter verbetering van de gehele branche, waaronder de arbeidsomstandigheden van het personeel.

3. Specifieke OSB-eisen
Aanvullend wordt gelet op specifieke punten als kwaliteitsborging van werkzaamheden, adequate verzekeringen en het naleven van de CAO


VLS heeft het OSB Keurmerk sinds 2013 inmiddels in bezit en vele opdrachtgevers weten dit te waarderen en kiezen juist daarom voor de VLS Groep.

 
VLS Barometer

De VLS Barometer is een kwaliteitsmeetinstrument speciaal ontwikkeld voor onze bestaande klanten. Mocht u nog geen klant zijn van VLS dan kunt u deze als kwaliteitscriterium gebruiken.

Interesse? Vul dan de VLS Barometer hier in.

VLS on tour
Schoonmaakpoll

Wat vindt u na het schoonmaken belangrijk?