Nieuws


Schoonmaak is best betaalde vakantiebaan

26 jul 2018


Uit de jaarlijkse vakantiewerkmonitor blijkt dat de schoonmaakbranche verreweg de best betaalde vakantiebaan biedt. Het gemiddelde uurloon ligt op € 11,94. De sector betaalt daarmee beter dan bijvoorbeeld de horeca, detailhandel en zorg. Zo meldt brancheorganisatie OSB in een persbericht.

GOED VOOR DE BRANCHE

Dat een baan in de schoonmaak het meeste oplevert, is goed voor de branche. Veel schoonmaakbedrijven zijn dringend op zoek naar schoonmaakmedewerkers. De branche biedt volop mogelijkheden om aan de slag te gaan. Om een positief en eerlijk beeld over het werken in de schoonmaak- en glazenwassersbranche te geven, startte brancheorganisatie OSB begin van de zomer de arbeidsmarktcampagne ''Je komt er in de Schoonmaak''

VAKANTIEWERK ONDER JONGEREN

Uit de vakantiewerkmonitor blijkt onder andere dat het aantal jongeren dat vakantiewerk gaat doen licht is gestegen vergeleken met vorig jaar. Wel zijn er minder jongeren die bij hun huidige werkgever vakantiewerk gaan doen. Het gemiddelde uurloon onder jongeren bereikt dit jaar met €8,69 het hoogste niveau in jaren. Bijna twee derde van de jongeren is ook tevreden met het salaris en het aandeel jongeren dat ontevreden is, is gedaald vergeleken met vorig jaar.

AANDACHTSPUNTEN

Uit onderzoeken blijkt dat er ook nog enkele aandachtspunten zijn voor werkgevers. 37% van de jongeren geeft aan dat ze niet goed geïnformeerd zijn betreffende de rechten en plichten aangaande hun werk. Jongeren geven aan dat de informatievoorziening vooral tekort schiet op onderwerpen als de CAO, opbouw van vakantiedagen en (maximum) bijverdienen naast de studie.
 
« Terug
 
VLS Barometer

De VLS Barometer is een kwaliteitsmeetinstrument speciaal ontwikkeld voor onze bestaande klanten. Mocht u nog geen klant zijn van VLS dan kunt u deze als kwaliteitscriterium gebruiken.

Interesse? Vul dan de VLS Barometer hier in.

VLS on tour
Schoonmaakpoll

Wat vindt u na het schoonmaken belangrijk?