Nieuws


Hygiëne uw- of onze zorg?

28 jun 2018


Doen we in Nederland wel voldoende om juist werknemers te beschermen?

Onderzocht is hoe je in de zorg de verspreiding van micro-organismen kunt voorkomen. Daaruit valt te concluderen dat het beter kan. Het zou goed zijn om de bewustwording over het belang van hygiëne onder het personeel te vergroten. Ook een betere samenwerking tussen personeel van een organisatie en schoonmakers kan helpen bij het op afstand houden van ziekteverwekkers. Dagschoonmaak kan een middel zijn om die samenwerking te bevorderen.

Het vak van schoonmaker verdient sowieso meer aandacht.

Professionele schoonmaak draagt bij aan een gezonde samenleving. Schoonmaken is een vak en dat straalt VLS en haar medewerkers uit. Je moet weten dat als je een natte mop wegzet, bacteriën zich snel kunnen vermeerderen. En dat het gebruik van wegwerpmateriaal beter is dan het hergebruiken van schoonmaakdoekjes. Mensen die ervoor opgeleid zijn, maken door hun kennis beter schoon dan mensen die daar niet voor opgeleid zijn. VLS zorgt dat de schoonmakers de juiste kennis in huis hebben door middel van opleiding.

Op basis van onderzoek weten we dat hoe minder bacteriën er zijn, hoe kleiner de kans is dat mensen ziek worden. Bovendien heeft een schone omgeving een positief effect op het psychisch welbevinden: we voelen ons het prettigst als het schoon en netjes is.

Niet alleen uit oogpunt van de volksgezondheid is een goede hygiëne belangrijk, maar ook in economisch opzicht. Hoe minder mensen ziek thuis zitten, hoe minder geld dit werkgevers en de maatschappij kost.

VLS vanuit de praktijk  

U wilt patiënten een schone en veilige omgeving bieden. Voor de schoonmaak van zorginstellingen is het noodzakelijk om te weten wat hygiëne en gastvrijheid betekent voor deze omgeving. Schoonmaak van bepaalde processen hebben een specifieke reiniging nodig. Het intensieve en uiteenlopende gebruik van uw gebouw vereist een efficiënte en specialistische aanpak. Wij begrijpen dat schoonmaak het primaire proces raakt. Dus bieden wij maatwerk met gekwalificeerde mensen. Onze brede ervaring in de zorg en kennis van geldende protocollen zijn van toegevoegde waarde. Patiënten waarderen een glimlach of een vriendelijke begroeting en de medewerkers van VLS begrijpen dat.


 
« Terug
 
VLS Barometer

De VLS Barometer is een kwaliteitsmeetinstrument speciaal ontwikkeld voor onze bestaande klanten. Mocht u nog geen klant zijn van VLS dan kunt u deze als kwaliteitscriterium gebruiken.

Interesse? Vul dan de VLS Barometer hier in.

VLS on tour
Schoonmaakpoll

Wat vindt u na het schoonmaken belangrijk?