Nieuws


Duurzaam schoonmaken een utopie?

28 okt 2018


INNOVATIEF EN CREATIEF

Duurzame ontwikkelingen volgt VLS continu! Niet alleen is er aandacht voor een duurzaam en milieubesparend schoonmaakproces, maar zeker ook het bewustwordingsproces van onze medewerkers. Bij de introductiecursus ontvangen alle medewerkers informatie over CO2 neutraal werken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan afvalscheiding. Door het schoonmaakonderhoud op de dag uit te laten voeren wordt er bewustwording gecreëerd met betrekking tot het zuinig omgaan met energie. Duurzame ontwikkelingen, die VLS in de afgelopen tijd heeft doorgevoerd binnen zijn bedrijfsprocessen.

VERVOER

“Schone” mobiliteit door inzet bedrijfsauto’s met zo laag mogelijk CO² uitstoot of elektrische/hybride auto’s. Voor de schoonmaakmedewerkers kiest VLS, door het maken van een zo efficiënt mogelijke planning in combinatie met de veelal korte afstanden woon/werkverkeer en korte afstand tussen de locaties bij voorkeur voor het Openbaar Vervoer of voor de scooter, brommer of zelfs fiets als vervoersmiddel.

SCHOONMAAKMETHODIEK EN MATERIAAL

VLS gebruikt biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen, voorzien van het Ecolabel. Voor de schoonmaakwerkzaamheden wordt de microvezel- en stoommethodiek toegepast, milieu- en ergonomisch verantwoord. Het resultaat gericht schoonmaken (conform output contract met reinheidsnormen) is ook zeker van toegevoegde waarde in het kader van duurzaamheid maar ook zaken als dagschoonmaak bespreken wij graag met u.

MEEDENKEN IS MEEDOEN

Alle ontwikkelingen op milieugebied blijft VLS op de voet volgen en proberen in samenwerking met onze leveranciers daarop in te spelen door nieuwe ideeën voor milieusparend schoonmaakproces toe te passen.


 
« Terug
 
VLS Barometer

De VLS Barometer is een kwaliteitsmeetinstrument speciaal ontwikkeld voor onze bestaande klanten. Mocht u nog geen klant zijn van VLS dan kunt u deze als kwaliteitscriterium gebruiken.

Interesse? Vul dan de VLS Barometer hier in.

VLS on tour
Schoonmaakpoll

Wat vindt u na het schoonmaken belangrijk?