Nieuws


Is uw data in handen van cybercriminelen?

07 jun 2018


Recent onderzoek van MKB Nederland wijst uit dat 1 op de 5 ondernemers wel eens slachtoffer is geweest van cybercriminaliteit. “Ondernemers zijn geen beveiligingsspecialisten, vooral niet in deze gevaarlijke digitale wereld.” Aldus van Straalen, voorzitter van MKB Nederland. ?Nieuwsbrief

DUIDELIJKE CIJFERS

Het onderzoek laat onder meer zien dat bedrijven met meer dan 50 medewerkers significant vaker (39,1 procent van deze groep) slachtoffer zijn dan bedrijven tussen de 10 en 50 medewerkers (21,8 procent) en bedrijven van 1 tot 10 medewerkers (15,1 procent). Hoewel malware, ransomware en phishing in het mkb vaker voorkomen dan bijvoorbeeld hacking (7 procent), DDoS-aanvallen (5 procent), afpersing (3 procent) en identiteitsmisbruik (3 procent), gaat het in absolute zin ook bij deze vormen van cybercrime nog altijd om grote aantallen bedrijven die getroffen worden.

SCHADEPOST

Volgens Van Straalen is de gemiddelde ondernemer zich bewust van de digitale gevaren en doen zij hun best om de beveiliging goed te regelen, maar vaak lukt dat maar ten dele. Daarom vormt cybercriminaliteit zowel een enorme schadepost voor de economie als geheel als voor de winstgevendheid van de bedrijven die het doelwit zijn.

OVERHEID

Ook benadrukt hij dat bedrijven zelf geld in cyberveiligheid moeten steken, maar vindt dat steun van de overheid onontbeerlijk is. Met name het midden- en kleinbedrijf heeft ondersteuning nodig. “Als grote bedrijven er al niet in slagen hun systemen waterdicht te beveiligen, hoe moeten kleine bedrijven dat dan doen. Ze willen graag, maar weten vaak niet hoe. De behoefte aan objectieve en concrete informatie is enorm.”
 
« Terug
 
VLS Barometer

De VLS Barometer is een kwaliteitsmeetinstrument speciaal ontwikkeld voor onze bestaande klanten. Mocht u nog geen klant zijn van VLS dan kunt u deze als kwaliteitscriterium gebruiken.

Interesse? Vul dan de VLS Barometer hier in.

VLS on tour
Schoonmaakpoll

Wat vindt u na het schoonmaken belangrijk?