Nieuws


''Superschoon maakt gelukkig''

20 jul 2018


Bijna 70% (67) van de Nederlanders houdt niet van schoonmaken, maar 88% vindt zichzelf hier wel goed in. Toch plant meer dan de helft (58%) een grondige voorjaarschoonmaak in nu de lente voor de deur staat. Als we het schoonmaken uitbesteden, geven zes op de tien Nederlanders aan zich geregeld te ergeren. Plekken die worden overgeslagen (28%) en spullen die verkeerd worden teruggezet (20%) zijn de grootste irritaties. Dit blijkt uit onderzoek van PanelWizard onder ruim duizend respondenten in opdracht van winkelketen Blokker, die Nederlanders aanmoedigt de lente te starten met een fris en schoon huis.

Tweederde (67%) van de Nederlanders vindt schoonmaken niet leuk en bijna de helft van de respondenten (43%) wil daarom ook graag een schoonmaker inzetten om deze klus te klaren. Opvallend is dat 33% van de Nederlanders aangeeft zelf beter schoon te kunnen maken dan een schoonmaker. Eenmaal in de weer met de poetslap, geeft het schoonmaken bij 80% van de vrouwen wel een trots gevoel. Ook bij 69% van de mannen geeft schoonmaken voldoening. Van een schoon huis worden we al met al dus best gelukkig. Een kwart (24%) heeft zelfs liever een brandschoonhuis dan een goede vrijpartij. Ook heeft 32% liever een schoonmaker dan een leuk avondje uit.


Over het onderzoek


Het onderzoek is uitgevoerd door Panelwizard onder 1000 Nederlanders van 18 jaar en ouder en 250 schoonmakers. Er zijn mannen en vrouwen ondervraagd, waarbij rekening gehouden is met een representatieve spreiding in gezinssituatie, achtergrond, leeftijd, geslacht en sekse.


 
« Terug
 
VLS Barometer

De VLS Barometer is een kwaliteitsmeetinstrument speciaal ontwikkeld voor onze bestaande klanten. Mocht u nog geen klant zijn van VLS dan kunt u deze als kwaliteitscriterium gebruiken.

Interesse? Vul dan de VLS Barometer hier in.

VLS on tour
Schoonmaakpoll

Wat vindt u na het schoonmaken belangrijk?